obchod@gustoo.cz | +420 775 750 750

ČERSTVÁ MOŘSKÁ RYBA

Losos pečený s Kaparovou omáčkou

4 PORCE:

4 ks lososa
1 ks citrónu
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
2-3 lžíce kaparů
2-3 lžíce zakysané smetany
Citrónová kůra
Bílí pepř, sůl

Ryby omyjte, osušte, osolte, opepřete, pokapejte citrónovou šťávou a nechte rozležet. Na každý kousek ryby položte kousek másla, pečte 15 - 20 minut.

Ze zbylého másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte mlékem, rozšlehejte metličkou a zvolna vařte asi 10 minut. Vmíchejte na jemno nasekané kapary, lžíci citrónové šťávy, lžičku citrónové kůry, dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, už NEVAŘTE! Ryby polijte omáčkou. Podávejte s jakkoli upravenými bramborami.

Steak z Tuňáka

2 PORCE:

2 ks steaku z tuňáka
1 ks limetka
Olivový olej
Mořská sůl
Mletý černý pepř

Steaky z tuňáka důkladně osolte a opepřete a zakápněte limetkovou šťávou. Nechte asi 5 minut ležet.

Rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olivovým olejem a vložte na ni steaky tuňáka. Podle tloušťky steaku grilujte cca 1,5 až 3 minuty z každé strany.

Steak z tuňáka položte na nahřátý talíř, nechte minutku odpočinout a podávejte.

Každé sousto bude vaše gusto.

Další sortiment ryb naleznete v ceníku.