obchod@gustoo.cz | +420 775 750 750
obchod@gustoo.cz | +420 775 750 750
ČERSTVÁ MOŘSKÁ RYBA
4 PORCE:
4 ks lososa
1 ks citrónu
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
2-3 lžíce kaparů
2-3 lžíce zakysané smetany
Citrónová kůra
Bílí pepř, sůl
Ryby omyjte, osušte, osolte, opepřete, pokapejte citrónovou šťávou a nechte rozležet. Na každý kousek ryby položte kousek másla, pečte 15 - 20 minut.
Ze zbylého másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte mlékem, rozšlehejte metličkou a zvolna vařte asi 10 minut. Vmíchejte na jemno nasekané kapary, lžíci citrónové šťávy, lžičku citrónové kůry, dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, už NEVAŘTE! Ryby polijte omáčkou. Podávejte s jakkoli upravenými bramborami.
2 PORCE:
2 ks steaku z tuňáka
1 ks limetka
Olivový olej
Mořská sůl
Mletý černý pepř
Steaky z tuňáka důkladně osolte a opepřete a zakápněte limetkovou šťávou. Nechte asi 5 minut ležet.
Rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olivovým olejem a vložte na ni steaky tuňáka. Podle tloušťky steaku grilujte cca 1,5 až 3 minuty z každé strany.
Steak z tuňáka položte na nahřátý talíř, nechte minutku odpočinout a podávejte.
Každé sousto bude vaše gusto.
Další sortiment ryb naleznete v ceníku.